10.112007 Radikal
Turizm sezonunun bitişini, tonlarca pis suyunu denize boşaltarak 'ilan eden otel' Bodrum'un mavi bayraklı koyu Torba'yı karıştırdı. 5 yıldızlı Regal Rosert Otel'in önceki gün öğle saatlerinde boşalttığı fosseptik ve atık suları, caddeden süzülerek 500 metre ilerideki mavi bayraklı koya döküldü. Masmavi deniz kahverengiye dönüşüp pis kokmaya başlarken turistik tesislerde kalan az sayıda turist ve çevre sakinleri Bodrum Belediyesi'ne şikâyette bulundu.
Tesisi 'suçüstü'nde yakalayan Torba Muhtarı Adnan Tok ile Torba Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Asiye Demirel durumu tutanakla tespit ederek suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Demirel bıkmış: "Bu tesise daha önce de zabıta dört kez atık sularını cadde ve denize bıraktığı için ceza yazdı. Ancak caydırıcı olmadığı için tesis her yıl sonunda atık suyunu vidanjörle çektirmek yerine, denize boşaltıyor."
Tutanağa göre elinde dalgıç su motoru ve hortumla yakalanan otelin teknik servis şefi Süleyman Durul'a göreyse ortada sorun yok: "Biz pompayla pis suları ormanlık alana boşaltıyoruz, sular oradan yola geliyorsa bilemem. Zaten sezon da sona erdi, niye bu kadar sorun yaratıyorlar? Yağmur yağınca sokaklardan su akmıyor mu?"
Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan "Üç kuruşluk masraf yapmamak için cenneti cehenneme çevirenlere en ağır cezanın verilmesi için yasal işlemleri başlattım" diye konuştu. Belediye Zabıta ekiplerinin de tesise 2 ila 4 bin YTL arasında para ceza uygulanacağı belirtildi.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=238337
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013