YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 07 Ağustos 2019

ING Bank yüzünü güneşe döndü!

  • ING Bank Türkiye, sürdürülebilirlik anlayışıyla fark yaratacak bir projeye imza atarak Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santrali kuruyor.

    ING Bank Türkiye, sürdürülebilirlik anlayışıyla fark yaratacak bir projeye imza atarak Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santrali kuruyor. Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısında 2 bin metrekarelik alanda kurulacak santral, 9 ay içinde üretime geçecek. Bu yenilenebilir enerji yatırımı sayesinde ING Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde kullanılan elektriğin yüzde 30’u güneşten üretilecek.

    ING Grubu’nun sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık anlayışına paralel faaliyet gösteren ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santrali kurmak için harekete geçti. ING Türkiye, çatıda yer alan 2 bin metrekarelik alanda kurulacak santral ile Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde tüketilen elektriğin yüzde 30’unu karşılamayı öngörüyor. Yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak karbon ayak izini azaltacak olan ING Türkiye, bu sürdürülebilirlik projesiyle tükettiği toplam elektriğin ise yüzde 3’ünde yeşil enerji kullanımını garanti etmiş olacak. Birleşmiş Milletler (UN) Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu üyesi olan ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi Çatı Güneş Enerjisi Santrali projesini 9 ay içinde tamamlayarak üretime geçirmeyi hedefliyor. Sürdürülebilirlik konusunda dünyada öncü adımlar atan ING Grubu, 2018 yılında iklim finansmanı için 16.5 milyar Euro kaynak yarattı. 2020 yılında bu rakamı 30 milyar Euro seviyesine çıkarmayı hedefleyen Grup, kendi yönettiği sürdürülebilir varlıkların toplam değerini de 6.5 milyar Euro seviyesine yükseltti. Buna ek olarak, ING Grubu, sürdürülebilirlik konusunda adım atan firmalara uygun faizli kaynak sağladı ve ilgili startup’ları desteklemek için de 100 milyon Euro’luk fon ayırdı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu