YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2019

Gergedan nesline yapay döllenme umudu

  • San Diego'da, ilk kez başarıyla gerçekleşen yapay döllenme işlemi sonunda beyaz bir gergedanın doğumu gerçekleşti. 

    nbcnews.com’da yayınlanan habere göre, San Diego'da, ilk kez başarıyla gerçekleşen yapay döllenme işlemi sonunda beyaz bir gergedanın doğumu gerçekleşti. Yapay döllenmede elde edilen başarı, gergedan neslinin geleceğine ilişkin endişelerle ilgili umut kaynağı oldu.

    San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı’ndaki hamile anne, 30 dakikalık bir çaba sonunda erkek bir beyaz gergedan dünyaya getirdi. Yapay döllenme ile gerçekleşen bu doğum, tehdit altındaki türlerin korunması konusunda çok önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

    Geçtiğimiz sene Mart ayında Maoto adlı gergedandan alınmış olan donmuş spermler, anne adayı Victoria’nın rahminde döllendirildi. Bir yıldan fazla süren -493 gün- hamilelik sonunda doğum gerçekleşti. Şu anda Amani adında bir başka hamile gergedan da Eylül-Ekim aylarında gerçekleşecek doğuma hazırlanıyor.

    Dünya yüzündeki gergedanların nesli, boynuzlarının değerli olması nedeniyle hızla tükeniyor. Araştırmacılara göre, yapay döllenme çok önemli bir adım ama çözülmesi gereken bir çok teknik sorun var ve bu sorunların çözümü zaman alacak.

    Ekosistem dengesinin bozulmaması, tüm türlerin dengede ve hayatta olmasıyla mümkün. Gergedanların nesline yönelik umut dolu bu çalışma için bilim insanlarını kutluyoruz.

    Haberin ayrıntısına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu