YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2019

Dünyayı çocuklar kurtaracak!

  • Fast food zincirleri, çocuk menülerindeki plastik oyuncakları kaldırmak için harekete geçti. Bu kararda iki İngiliz küçük kız kardeşin çağrısı etkili oldu.

    Dünyaca ünlü fast food devlerinden Burger King, çocuk menülerinin yanında hediye olarak verdiği plastik oyuncaklardan vazgeçme kararı aldı. Eski oyuncakları da geri çağıran Burger King, geri getirilen oyuncakların geri dönüşümle değerlendirileceğini açıkladı.  Bir diğer fast food zinciri devi McDonald’s da çocuk müşterilerine oyuncak yerine meyve kutuları veya kitap seçeneği sunacağını açıkladı.

    Fast-food markalarının aldığı bu kararda, İngiltere’de iki küçük kız kardeşin başlattığı imza kampanyasının etkili olduğu düşünülüyor. Ella (7) ve Caitlin McEwan (9), plastik kirliliğine karşı fast food şirketlerini uyaran bir kampanya başlatmıştı. Bu iki çocuk, fast food markalarını ‘ekolojik sistemi düşünmeye ve çocuklara plastik oyuncaklar vermeyi bırakmaya’ çağırmıştı. Sadece Burger King’in plastik oyuncak hediye etmekten vazgeçme kararı ile 320 ton daha az plastik kullanılmış olacak. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu