YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2019

Kaliforniya otelleri plastiğe savaş açtı

  • Kaliforniya’daki otellerde şampuan ve krem şişeleri yasaklandı. Bu yasak, yılda 800 milyon plastik şişenin çöpe gitmesini engelleyecek.

    Dünyanın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Amerika’nın Kaliforniya eyaleti her yıl ortalama 45 milyon kişiyi ağırlıyor. 500 binden fazla otel odası bulunan Kaliforniya, , örnek bir karara imza atarak, otel odalarında sunulan şampuan ve krem gibi ürünlere yasak getirdi. Onaylanan yasayla 2024 yılına kadar otellerin bu tür malzemeleri içeren plastik şişeleri kullanımdan kaldırması hedefleniyor.

    800 milyon plastik şişe atık engellenecek

    Otellerde müşterilere sunulan kozmetik ürün şişeleri çok büyük bir plastik atık oluşumunu beraberinde getiriyor. Uluslararası otel zinciri Marriott, 2018 yılında otellerinden plastik şişeleri kaldıracağını duyurmuş, ortalama 140 odalı bir otelin her yıl 23 bin plastik şişe atığı ortaya çıkardığını belirtmişti. Kaliforniya eyaletinin çevre korumasına yönelik bu adımı, 800 milyon şişeden oluşan bir plastik atığın çöpe gitmesini engelleyecek. Kaliforniya, 2014 yılında plastik torbaları yasaklayan ilk eyalet olmuş, bu konuda mücadeleye yönelik çalışmalarda öncülük etmişti. Otellerin; bu kararın ardından tek kullanımlık şişeler yerine büyük dispanserleri tercih etmesi bekleniyor.    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu