YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Kasım 2019

Temiz deniz için yeni umut

  • Tüm dünyada gemilerin kullanacağı denizcilik yakıtlarının sülfür oranı 1 Ocak 2020’den itibaren yüzde 3.5’ten yüzde 0.5’e düşürülecek. 

    Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) kararı doğrultusunda 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tüm dünyada gemilerin kullanacağı denizcilik yakıtlarının sülfür oranı yüzde

    3.5’ten yüzde 0.5’e düşürülecek. Çevre kirliliğinin çok önemli etmenlerinden biri olan yakıtlara yönelik bu gelişmenin, denizcilik tarihinde önemli bir mihenk noktası olacağı, çevre kirliliğiyle mücadelede büyük değişiklik yaratacağı düşünülüyor.

    Petrol Ofisi’nden ilk ikmal

    Hazırlıklarını aylar öncesinde tamamlayan Petrol Ofisi, denizcilik yakıtı markası PO Marine ile IMO 2020 kriterleri kapsamındaki ilk ikmalini İstanbul'da gerçekleştirdi. Kumkapı açıklarında yapılan ikmal ile Petrol Ofisi'ne ait Demre-8 adlı barcı tarafından, 100 ton yeni nesil denizcilik yakıtı VLSF ikmali yapıldı. Başarıyla tamamlanan ikmal sonrası yapılan açıklamada, dünya denizcilik sektörünü derinden etkileyecek IMO 2020 kriterlerinin; armatör, yakıt ikmalcisi, navlun fiyatları, ürün bulunabilirliği, ürünlerin karışabilirliği gibi birçok etken ile birlikte zorlu bir süreç başlatacağının altı çizildi. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu