YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2019

Doğaya saygı duruşu

  • Yerel gıdanın değerini ortaya koyması açısından büyük öneme sahip 10 Aralık Toprak Ana (Terra Madre) Günü, tüm dünyada 10’uncu kez kutlanıyor. 

    Yemek kültürünün standartlaşmasına karşı, sürdürülebilir tarım, balıkçılık ve gıda üretimini küresel çapta yaymayı amaçlayan Toprak Ana (Terra Madre) Ağı’nın girişimiyle 10 Aralık tarihi Toprak Ana (Terra Madre) Günü olarak kutlanıyor. Slowfood Hareketi tarafından 2004 yılında kurulan Toprak Ana (Terra Madre) Ağı, bu özel gün kapsamında tüm dünyada farkındalığı artırıcı etkinlik ve paylaşımlar yapıyor. Küçük ölçekli çiftçilerin, hayvan yetiştiricilerinin, balıkçıların, gıda zanaatkârlarının, akademisyenlerin, aşçıların, tüketicilerin ve yüzlerce gençlik grubunun içinde bulunduğu ağ, tüm dünyada yayılmayı sürdürüyor.

    Yerel gıdaya destek

    Toprak Ana (Terra Madre) Günü’nün en önemli hedefi; yerel gıdanın küresel boyutta fark edilmesi ve korunmasına yönelik çalışmaların artması. Slow Food öncülüğündeki Terra Madre Ağı, gıda topluluklarının kapasitelerini artırarak kaliteli, temiz gıda üretimini tüm dünyada yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir gıda sistemi oluşturmak için çalışıyor. 10 Aralık Toprak Ana Günü; yerel ve doğal tatların, tarımın ve üretimin, sürdürülebilirliğin temel koşulu olduğuna dikkat çeken Slow Food hareketinin de doğum günü sayılıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu