YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2019

Ford kahve atığından otomobil parçası üretecek

  • Ford, McDonalds'ın kahve atıklarını toplayarak plastiğe dönüştürecek ve bu malzeme otomobil parçası üretiminde kullanacak.

    Ford, McDonalds'ın öğütülmüş ve kullanılmış kahve atıklarını toplayarak bu atıklardan elde edeceği plastik benzeri yeni malzemeyi otomobil parçalarının üretiminde kullanacak. Ford ve McDonalds iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle, hem geri dönüşüm sağlanmış olacak hem de plastiğe alternatif bir malzemenin üretimi gerçekleşecek.

    Doğal plastik geliyor

    Ford'un küresel ısınma ve iklim değişikliğine yönelik çalışmaları kapsamında attığı bu adımla, üretilen plastikler doğal bir yapıya sahip olacak ve üretim sırasında karbon neredeyse hiç kullanılmayacak. Projenin, geri dönüşüme katkısının yanı sıra otomobillerde kullanılan malzemeleri hafifletmek gibi önemli bir katma değeri de olacak.

    Hafif araç, az emisyon

    Kahve atıklarından üretilen plastiğin geleneksel plastiğe göre yüzde 20 daha hafif olmasının Ford’un araçlarını önemli ölçüde hafifletmesi hedefleniyor. İklim krizi nedeniyle emisyon salımı konusunda büyük sorumluluğu olan otomotiv endüstrisi için bu hafifleme, daha az yakıt tüketimi ve daha az emisyon anlamına geliyor. Ford yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; daha hafif araçların, enerji tüketimi konusunda da yüzde 25 daha verimli olacağı belirtiliyor.

    Kaynak: CNN Türk

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu