YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 09 Ocak 2020

Abdi İbrahim’den yenilenebilir enerji hamlesi

  • Abdi İbrahim, üretim tesislerindeki enerji ihtiyacını güneş ve rüzgar enerji santrallerinden karşılayarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayacak. 

    İlaç firması Abdi İbrahim, 2020 yılına sürdürülebilirlik alanında bir ilk olan yeni uygulaması ile adım atıyor. Şirket, 1 Ocak’tan itibaren İstanbul Esenyurt Üretim Kompleksi’nde bulunan tüm üretim tesislerindeki enerji ihtiyacını güneş ve rüzgar enerji santrallerinden karşılayarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayacak. Abdi İbrahim Esenyurt Üretim Kompleksi’nde 2020 yılı enerji tüketiminin 44.405.118 kilowatt saate ulaşacağı tahmin ediliyor. Şirket, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımına geçilmesiyle birlikte 15 bin 868 evin elektrik tüketimine eşdeğer enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. Ayrıca 9737 aracın karbon emisyon salımı ve buna bağlı olarak 29 bin 211 ağaç gerekliliği de önlenmiş olacak.

    Hedef sıfır emisyon

    Abdi İbrahim’den yapılan yazılı açıklamada; şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için, lojistik aşamasında elektrikli araç ve tırların kullanımından başlayan, ambalaj atıklarını azaltmaya ve doğaya daha az zararlı yeni ambalaj türlerinin geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazede değişim hedefi var. Amaç, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında sıfır karbon ayak izine sahip olmak ve her türlü kaynağın optimal kullanımına olanak verecek değişimleri hayata geçirmek olarak ifade ediliyor. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu