YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2020

Gezegenin değişim çağrısına festival desteği

  • Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, içinden geçtiğimiz olağanüstü dönemde gezegenimizin değişim çağrısına kulak vermek üzere 19-22 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Pera Müzesi’nde izleyicilerle buluşacak.

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020, İstanbul’da Pera Müzesi’nde 19-22 Kasım’da izleyicilerle buluşacak. Festival seçkisi, sürdürülebilir yaşamın ancak gezegendeki tüm canlıların yaşam ortamı ve koşulları sürdürülebilir olduğunda mümkün olduğunu; iyi olmamız için mevsimin, havanın, suyun, toprağın, yabanın, çiftçinin, tohumun, ormanın, böceğin, domatesin ve komşunun iyi olması gerektiğini hatırlatıyor.

    20 belgesel izleyiciyle buluşacak
    ‘Herkes iyiyse biz de iyiyiz’ diyen Sürdürülebilir Yaşam Festivali’nden yapılan çağrıda, “Her birimizin iyiliğinin birbirine bağlı olduğunu, birbirimizin iyi olmasında payımız ve sorumluluğumuz olduğunu bize hatırlatan bugünlerde, değişim ihtiyacı her zamankinden daha acil, ilham ise bir o kadar bol” denildi. Pera Müzesi’nde seçkiden gösterilecek 20 adet kısa ve uzun metrajlı belgesel, sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri, tohum, onarıcı hayvancılık, su hakkı, iklim değişikliği ve göç, altın madenciliği ve atıklar, mega yangınlar, biyoçeşitlilik, doğa koruma ve yabani hayat, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımı barındırıyor.

    19 Kasım’da başlayacak
    Festivalin açılışı 19 Kasım’da; Birleşmiş Milletler tarafından, kuruluşunun 75’inci yılında ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın beşinci yılını kutlamak için yapılan ‘Milletler Birleşince: Acil Zamanlar için Acil Çözümler’ (Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times) filmi ile gerçekleşecek. Tüm gösterimler ücretsiz gerçekleşecek. SYFF2020 seçkisinin tamamı 1-6 Aralık tarihlerinde surdurulebiliryasam.net’de çevrimiçi bir festival ile tüm Türkiye’de izleyicilerle buluşacak.

    Dönüşüm için harekete davet
    SYFF; 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi anlaşılmasını sağlarken, dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikâyelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı veriyor, etki odaklı seçkisiyle izleyiciyi dönüşüm için harekete davet ediyor. SYFF, Surdurulebiliryasam.net ile işbirliği yaparak film seçkisinin toplumun geniş kesimlerine ulaşmasını sağlıyor. Surdurulebiliryasam.net, festivalin ardından sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, eğitim kurumlarının ve şirketlerin faydalanabileceği şekilde SYFF seçkisiyle etkinliklere içerik sağlıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu