YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2021

TSKB Genel Müdürü Ece Börü “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde 4. sırada

  • Sürdürülebilirlik ilkelerini ekonomik, çevresel ve sosyal eksenleriyle tüm bankacılık modeline entegre ederek bu alanda pek çok yenilikçi uygulamayı Türk finans sektörüne kazandıran TSKB’nin Genel Müdürü Ece Börü, Fast Company Dergisi’nin Türkiye’de ilk defa düzenlediği “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde 4’üncü sırada yer aldı.

    Fast Company Dergisi, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve özel sektör-akademi-STK temsilcilerinden 32 değerli ismin oluşturduğu jürinin değerlendirme sonuçlarına göre “Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesini açıkladı. Yürütülen projeler, alınan sonuçlar ve gelecek planları doğrultusunda gerçekleştirilen eleme sonrasında TSKB Genel Müdürü Ece Börü, Sürdürülebilirlik Liderleri listesinde 4’üncü sırada yer aldı. 70 yıldır Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için çalışan ve kalkınma finansmanı kuruluşları ile güçlü iş birlikleri bulunan TSKB, Türk finans sektöründe ilk sürdürülebilirlik sistemini kurdu. Banka, 10 yılı aşkın süredir karbon-nötr bankacılık yapıyor. Temiz enerji, enerji ve kaynak verimliliği, kadın istihdamı gibi sürdürülebilirlik kredilerinin portföyündeki oranının yüzde 74 olmasıyla ayrışan TSKB, Türkiye ve bölge coğrafyasının ilk sürdürülebilir tahvil ihracını gerçekleştirmiş ve sürdürülebilir finansman alanında uzmanlaşmış bir konumda yer alıyor. Sustainanalytics tarafından ülkede en iyi “ESG” notuna sahip banka ilan edilen TSKB, global eşlenikte 6. sırada bulunuyor. 2009’dan bu yana sürdürülebilirlik ve entegre raporları yayınlayan TSKB’nin ilk kadın genel müdürü Ece Börü, bankanın Sürdürülebilirlik Komitesine de liderlik ediyor. Ece Börü, 2020 Ocak ayında, CSR Works International’ın sürdürülebilirlik alanındaki kadın liderleri odağına alan “Asia’s Top Sustainability Superwomen 2020” onur listesinde de yer almış, sürdürülebilir bir gelecek için değer yaratan 13 kadın liderden biri olarak gösterilmişti.

    Fast Company Dergisi’nin seçkin bir jüriyle birlikte belirlediği, “Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Liderleri 50” listesinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten TSKB Genel Müdürü Ece Börü, “İklim değişikliği ve iklim riskleri ile mücadele, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve fırsat eşitliğini temeline alan kapsayıcı büyüme hedeflerine ancak iş dünyası, düzenleyici kurumlar, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının etkin iş birliği ile ulaşabileceğimizi biliyoruz. Medya kuruluşları ise sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı geniş kitlelere ulaştırma gücü açısından en kritik paydaşlarımız arasında yer alıyor. Sürdürülebilirlik Liderleri listesi ile bu alanda yaratılan değere dikkat çeken Fast Company ailesine ve değerli jüri üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Listede yer alan tüm liderleri ve temsil ettikleri kurumları hayata geçirdikleri örnek uygulamalardan dolayı tebrik ediyorum. Sürdürülebilirlik liderlerimizin her yıl daha da artmasını ve beraberce çalışarak daha yaşanabilir bir dünya için yaratacağımız olumlu sosyal etkinin katlanarak büyümesini gönülden diliyorum” diye konuştu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu