YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2021

Matchbox oyuncakları yüzde 100 dönüştürülmüş plastikten üretilecek

  • Oyuncak otomobil üreticisi Matchbox oyuncaklarında, oyun setlerinde ve ambalajlarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzemeler kullanacak.

    Oyuncak üreticisi Matchbox, çocukları daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmek için tüm Matchbox metal otomobillerde, oyun setlerinde ve ambalajlarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzeme kullanmayı hedefliyor. Mattel attığı bu adımla 2030 yılına kadar hem ürünlerinde hem de ambalajlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo-bazlı plastik malzemeler kullanma hedefini de destekliyor. Bu hedeften yola çıkarak Karbon Nötr sertifikalı olarak üretilen ilk metal aracı Matchbox Tesla Roadster da ortaya çıktı. Yüzde 62.1 geri dönüştürülmüş çinko, yüzde 1 paslanmaz çelik ve yüzde 36.9 geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Matchbox Tesla Roadster, 2022'den itibaren satışa sunulacak.

    Değişim tüm setlere yansıyacak
    Matchbox Power Grabs ürün kategorisinde yer alan lisanslı ve orijinal 1:64 ölçekli Matchbox die-cast araçları, sıfır plastik ambalajı olan ilk metal araçlar arasında yer alıyor. Marka, sıfır plastik ambalajı sunmanın yanı sıra geri dönüşümü ve atık geri kazanımını da teşvik ediyor. Elektronik geri dönüşüm sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için geri dönüştürülebilir parçalarla, geri dönüştürülebilirlik amacıyla tasarlanan oyun setlerindeki elektronikleri tek modül halinde kolayca çıkarılabilir bir şekilde birleştiriyor. ‘Nasıl Geri Dönüştürülür’ etiketi sayesinde tüketicileri ambalaj malzemelerinin uygun şekilde atılması konusunda yönlendiriyor. Matchbox tüm bunlara ek olarak; operasyonel tüm süreçlerde Matchbox ürünlerindeki kalite standartları korunarak enerji kullanımı, karbon emisyonu ve atıkların azaltılmasının yollarını da araştırıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu