YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2022

Atık malzemelerden kütüphane

  • Mersin'in Erdemli ilçesinde öğrenciler, topladıkları atık limon sandıklarından ve ahşap merdivenden raf, otomobil lastiğinden ve ahşap makaralardan masa yaparak, eğitim gördükleri okula kentin ilk Sıfır Atık Kütüphanesi'ni kurdu.

    Mersin Erdemli’deki Çıkacak İlkokulu ve ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, atık malzemelerin faydalı şekilde kullanılabileceğini öğretmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve üretim yapmanın mutluluğunu yaşatmak için topladıkları atık malzemelerle raf, oturak, masa yaparak Sıfır Atık Kütüphanesi'ni kurdu. Çıkacak İlkokulu'ndaki Sıfır Atık Kütüphanesi’nde kullanılmayan malzemelerden sandık, merdiven, makara gibi malzemeler hazırlanarak öğrencilere bir okuma alanı oluşturuldu.
    Hem kitap okuyor hem oynuyorlar
    Çıkacak Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Zeynel Başaran, "Kütüphanemizi kendimiz yaptığımız için çok mutluyuz. Bir şeyler yapmak üretmek beni ve arkadaşlarımı mutlu ediyor. Öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi. 6’ncı sınıf öğrencisi Ali Efe ise, "Kendi emeğimizle yaptığımız kütüphanede vakit geçirmek, oyun oynamak ve kitap okumak çok hoşumuza gidiyor.” Öğrenciler Sıfır Atık Kütüphanesi'nde hem kitap okuyor hem de yaptıkları oyun setleriyle güzel vakit geçirmenin sevincini yaşıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu