YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2022

Stanford Sürdürülebilirlik Okulu ile iklim sorununa çözüm arayacak

  • Dünyanın en prestijli üniversitelerinden Stanford'da 70 yıl sonra ilk kez bir fakülte olan Sürdürülebilirlik Okulu açıldı.

    ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kurulu ve dünyanın en iyileri arasında sayılan Stanford Üniversitesi’nde 70 yıl sonra ilk fakülte açıldı. John Doerr ve Ann Doerr çiftinin yaptığı 1.1 milyar dolarlık (16 milyar 350 milyon lira) bağışla kurulan ‘Sürdürülebilirlik Okulu’, iklim krizi ve sürdürülebilirlik sorununa çözümler üretmeyi hedefliyor. Tam adı Stanford Doerr School of Sustainability olan fakülteye sağlanan fon, bir seferde üniversiteye yapılan en fazla bağış olma özelliğini taşıyor. Amazon’un erken yatırımcılarından, risk sermayedarı John Doerr ve eşi Ann Doerr konuyla ilgili olarak, “Stanford, insanlığın en büyük sorunlarına çözüm bulmak için hep esaslı adımlar atmıştır” dedi. Yeni kurulan fakültenin toplam bütçesi 1.6 milyar dolar. 500 milyon dolarlık miktar, diğer aile ve şahısların bağışlarından oluşuyor.

    Öğrenci, personel ve mezunların ortak fikri
    Stanford-Doerr Sürdürülebilirlik Okulu’nda; hem üniversite kampüsünde hem de öğretim ve araştırmalarında acil iklim ve sürdürülebilirlik sorunlarının çözümü için çalışılacak. Yeni birimin; öğrenciler, personel ve mezunların fikirleriyle ortaya çıktığı belirtiliyor. Fakültede halen mevcut olan ve bir araya getirilecek birimler şunlar: birimler bir araya getirilecek. Bu birimler şöyle: Dünya, Enerji ve Çevre Bilimleri Okulu, Stanford Woods Çevre Enstitüsü, Precourt Enerji Enstitüsü, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi ve Hopkins Marine Station tesisleri.

    Benzersiz bir dizi disiplini bir araya getirecek
    Okuldaki mevcut birimlere üniversite genelinden öğretim üyeleri katılacak ve önümüzdeki on yıl içinde 60 yeni öğretim üyesi daha alınacak. Fakülte ayrıca sosyal adalet, kurumsal ve ekonomik alt yapı ve daha sürdürülebilir yaşam biçimlerine geçiş politikalarına odaklanan yeni bir ‘Sürdürülebilir Toplumlar Enstitüsü’yle üniversitenin erişimini küresel olarak genişleten yeni bir Hızlandırılmış Sürdürülebilirlik Birimi’ni içerecek. Dünya sistem bilimi profesörü Kate Maher, Stanford-Doerr Sürdürülebilirlik Okulu’nun normalde tek bir akademik birimde bir araya gelmeyen benzersiz bir dizi disiplini bir araya getireceğini, bu sayede topluluk ve paydaşlarla farklı bir etkileşim yolu sağlayacağını söyledi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu