YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2022

İklim Abla çocuklara bioçeşitliliği anlatıyor

  • Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin iki yıldır devam eden ‘İklim Abla’ projesi kapsamında, ‘Sinekler ne işe yarar?’ videosunu yayınladı.

    Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin iklim değişikliğini çeşitli iletişim araçlarından faydalanarak çocuk dilinde anlattığı ‘İklim Abla’ projesi yaklaşık iki yıldır devam ediyor. Dernek, iklim değişikliğinden fazlasıyla etkilenen biyolojik çeşitliliğin önemini çocuklara anlattığı ‘Sinekler ne işe yarar?’ videosunu yayınladı. Video, Herkes için Erişilebilir Sanat Platformu’nun desteğiyle işitme ve görme engelliler için erişilebilir hale getirildi.

    Çocuklar için içerik oldukça kısıtlı
    Betimleme yazımı ve seslendirmesinde Semra Başağaç, işaret dili tercümesinde ise Caner Doğan’ın gönüllü olarak destek oldukları videonun versiyonlarına İklim Abla’nın YouTube kanalından ve Instagram hesabından ulaşılabiliyor. Bütün Çocuklar Bizim Derneği, alanda çocuklar için oldukça kısıtlı içeriğin olduğunu belirtirken sonraki yayınlarının erişilebilir olması için çaba göstereceklerini açıkladı. Dernek ayrıca erişilebilirlik sınırlarının ancak kamu ve sivil toplumun ortak çabasıyla genişleyeceğine inandığını da paylaştı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu