YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 08 Aralık 2022

Şahika Ercümen su altındaki kirliliğe dikkat çekti

  • Şahika Ercümen UNDP Türkiye'nin "Hatay için İklim Eylemi" projesi kapsamında deniz yaşamının korunması için dalış gerçekleştirdi.

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ‘Sudaki Yaşam Savunucusu’ ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, UNDP Türkiye ‘Hatay için İklim Eylemi’ projesi kapsamında Hatay Samandağ'a bağlı Hırlavuk Burnu bölgesinde bir farkındalık dalışı gerçekleştirdi. UNDP Türkiye ‘Sudaki Yaşam Savunucusu’ Şahika Ercümen, Hatay ilinde hassas durumdaki denizel ekosistemi korumayı amaçlayan proje Japonya hükümeti tarafından finanse edildi.

    Kedi balıkları plastik atıklarla yaşıyor
    Şahika Ercümen, proje kapsamında, insanların dünya su kaynaklarına verdiği zararları, su altındaki canlıların yaşam alanlarında bulunan atık kirliliğini göstermek, iklim krizi, Asi Nehri’nin kirliliği ile mücadele etmek ve acil önlem çağrısında bulunmak için Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 20 metre derinliğe dalış yaptı. Şahika Ercümen’in ‘vatoz tarlası’ ismi ile bilinen yüzlerce vatozun yaşadıkları bölgedeki dalışı sırasında, vatozların, istilacı tür olarak bilinen ve son yıllarda çokça sayısı artan kedi balıklarının dipte yüzlerce plastik atık ile yaşadığı gözlemlendi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu