YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 08 Kasım 2023

Kurumsal ayak izini azaltmak için 14 öneri

  • Daha temiz bir dünya için sorumluluk alan kurumların sayısı giderek artıyor. Peki siz şirketinizde neleri değiştirebilirsiniz?

    1. Çevresel hedeflerinizi belirleyin: Kurumunuzun çevresel hedeflerini belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için aksiyon planları oluşturun.

    2. Enerji verimliliği için önlemler alın: Binaların ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemlerini optimize ederek enerji tüketimini azaltın.

    3. Yenilenebilir enerji kullanımına adım atın: Kurumunuz için güneş panelleri veya rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlamak için harekete geçin.

    4. Atık yönetimi yapın
    : Atık azaltma ve geri dönüşüm süreçlerinizi analiz edin, çözüm üretin.

    5. Su kullanımını iyileştirin: Kurum içinde suyun kullanım süreçlerini titizlikle analiz edin ve tasarruf çözümleri için gerekirse profesyonel destek alın.

    6. Çevresel bilinçlilik eğitimlerini planlarınıza dahil edin: Çalışanlara ve yöneticilere çevresel bilinçlilik eğitimi verin.

    7. Ulaşım seçenekleri oluşturun: Çalışanları bisiklet, toplu taşıma veya paylaşımlı araçlar gibi çevre dostu ulaşım seçeneklerini kullanmaya teşvik edin.

    8. Yeşil bir tedarik zincirinin adımlarını atın: Çevre dostu ürün ve hizmetleri tercih edin. Tedarik zincirinizi sürdürülebilirlik konusunda analiz edin, önlem alın, farkındalık yaratın, öncülük edin.

    9. Enerji verimliliği yüksek ekipmanlar kullanın: Çevre dostu ve enerji verimli ofis ekipmanları kullanarak enerji tüketimini azaltın. Eski ve verimsiz ekipmanları geri dönüşüme gönderin.

    10. Yeşil bina sertifikası almak için adım atın: Binalarınızı yeşil bina sertifikalarına uygun hale getirmek için çalışın.

    11. Kağıtsız ofise dönüşün: Dijital dokümanlar ve iş süreçleri kullanarak kâğıt tüketimini azaltın.

    12. Sürdürülebilir nakliye süreçlerine geçin: Ürün teslimatları ve iş seyahatlerinde sürdürülebilir taşıma seçeneklerini kullanın.

    13. Sosyal sorumluluk projelerine katılın, proje oluşturun: Çevre koruma projelerine katılarak topluma fayda sağlayın ve kendi sosyal sorumluluk projelerinizi oluşturun.

    14. Çalışan katılımını destekleyin: Çalışanların çevresel inisiyatiflere katılımını teşvik edin ve onların fikirlerini değerlendirin.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu