YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015

Han Solo, iklim değişikliğine karşı

  • Harrison Ford, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki çalışmalarına Star Wars’ın tanıtımı amacıyla gittiği Avustralya’da devam ediyor.

    COP21 Paris’te devam ederken, iklim değişikliğiyle ilgili önemli bir ses de dünyanın farklı bir köşesinden geldi. Önümüzdeki hafta vizyona girecek Star Wars serisinin yeni filmi The Force Awakens’ın tanıtımı için Avustralya’ya giden Harrison Ford, iklim değişikliğiyle ilgili mesajlar paylaştı. ABC’ye konuşan Ford, sonunda dünya liderlerinin iklim değişikliğiyle ilgili bir şeyler yapacağını umduğunu belirtti.

    Ford’a göre doğa şirin hayvanlar ve güzel bir tatil mekanından çok daha fazlasını ifade ediyor. Doğa olmadan, kendi başımıza, temiz hava, temiz su ve gıda üretmemiz mümkün değil. İnsanlığın geleceğini kurtarmak içinse hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Doğanın kendi başının çaresine bakabileceğini belirten Ford, hayatta kalmak için doğanın insanlara değil, insanların doğaya ihtiyacı olduğunu ekliyor. 

    Han Solo’dan Indiana Jones’a pek çok efsanevi karaktere hayat veren Ford, iklim değişikliği konusundaki duyarlılığıyla tanınıyor. 15 yıldır Uluslararası Koruma Örgütü’nün yönetim kurulunda çalışan Ford, bu yıl National Geographic’de yayınlanan İklim Değişikliği ve Biz belgeselinin muhabirleri arasında yer alarak Endonezya’daki palmiye ormanlarının yok edilmesinin yarattığı sorunları izleyiciyle paylaşmıştı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu