YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2016

İklim değişikliğiyle mücadele için neden küresel işbirliğine ihtiyacımız var?

  • İklim değişikliği küresel bir sorun ve bu sorunun çözümü için tüm dünya ülkelerinin işbirliğine gitmesi gerekiyor.

    İklim değişikliği gündemimizde daha fazla yer almaya başladıkça, bu konudaki bilgilendirme çalışmalarına duyulan ihtiyaç da artıyor. İklim değişikliği duyarlılığının artırılması için özellikle okullarda yapılacak çalışmalar konusunda İstanbul Politikalar Merkezi-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi önemli bir adım attı. Prof. Dr. Levent Kurnaz'ın projesi kapsamında hazırlanan "İklim Değişikliği Nedir?" eğitim videoları ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik etkinlikler de içeren yardımcı eğitim materyali olarak sunuluyor. Prof. Dr. Kurnaz iklim değişikliğiyle ilgili hepimizin bilmesi gereken gerçekleri net bir dille anlattığı için videolar öğrenciler dışındaki gruplara da hitap ediyor. 
     
    "İklim Değişikliği Nedir?" serisinin yedinci videosunda Prof. Dr. Kurnaz, iklim değişikliğinin neden küresel olarak ele alınması gerektiğini açıklıyor.


    Videodan birkaç satırbaşına göz atarsak...


    Bir ülkenin saldığı sera gazları, sadece o ülkenin üzerinde birikmez. Bu nedenle bir ülkenin saldığı sera gazı her ülkeyi ilgilendiren sonuçlar doğurur. 
    İklim değişikliğiyle mücadelenin bu nedenle global bir işbirliğiyle gerçekleştirilmesi gerekiyor.

     Peki iklim değişikliğiyle mücade için hangi adımlar atılmalı? 
    "Mücadele" kapsamında sera gazı salımları azaltılmalı.
    "Uyum" kapsamında ise iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için adaptasyon çalışmalarına öncelik verilmeli.

    2013/14 Mercator-İPM Araştırmacısı Prof. Dr. Levent Kurnaz'ın İstanbul Politikalar Merkezi-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi desteğiyle hazırladığı videolar ve eğitim materyalleri ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu