YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2016

Venezuela enerji tasarrufu yapmak için cuma günleri de tatilde

  • Venezuela, enerji tasarrufu yapmak için iki ay boyunca haftada bir gün fazladan tatil yapacak.

    Küresel ısınmanın ekonomiye etkisiyle ilgili rastladığımız araştırmaların sayısı artarken, Venezuela’dan gelen somut örnek, kuraklık nedeniyle yaşanan enerji kıtlığının ülkedeki üretimi ve dolayısıyla ekonomiyi nasıl etkilediğini gösteriyor. 

    Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, nisan ve mayıs aylarında her cuma gününün tatil edildiğini açıkladı. Tatilin amacı siesta yapmak değil, enerji tasarrufu. Uzun süren kuraklık nedeniyle hidro elektrik santrallerdeki suyun kritik eşiğe geldiği ülkede, azalan enerji üretimini dengelemek için bu yola başvuruluyor.

    Bloomberg’in paylaştığı bilgilere göre, iki aylık plan sadece tatil günüyle enerji tasarrufu yapılmasını kapsamıyor. Venezuela hükümeti avm, otel gibi yüksek miktarda enerji tüketen işletmelerin günde dokuz saat kendi elektriklerini üretmelerini ve ağır sanayide kullanılan enerjinin yaklaşık %20 azaltılmasını istiyor. Tatil planının sadece kamu kurumlarını mı  yoksa hem kamu hem de özel sektörü mü kapsadığı kısmı henüz net değil.

    Enerji tasarrufu tatili Venezuela için bir ilk değil. Hükümet yakın zamanda Paskalya tatilini de 3 gün uzatarak bir haftalık tasarruf yapmayı amaçlamıştı.

    Haberle ilgili detaylar için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu