YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2016

Solar Impulse 2 dünya turunu tamamlayarak rekor kırdı

  • 9 Mart 2015’te 43.000 kilometrelik yolculuğuna başlayan güneş enerjili uçak Solar Impulse 2, seyahatinin başlangıç noktası Abu Dabi'ye dün ulaşarak dünya rekoru kırdı.

    Solar Impulse 2’nin dünya turu, 9 Mart 2015 tarihinde Abu Dabi’de başlamıştı. Yaklaşık 14 ay süren yolculuğu sırasında 43.000 kilometre kaydeden ve 17 durağa uğrayan Solar Impulse 26 Temmuz 2016’da Abu Dabi’ye ualaşarak dünya rekoru kırmış oldu.

    Uçağın bir önceki versiyonu olan Solar Impulse 1, sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçmak üzere test edilmişti. Solar Impulse 2 ise enerji ve havacılık dünyasını değiştirecek bir hedefle hareket etmiş ve güneş enerjisiyle dünyanın etrafını dolaşmayı hedeflemişti. Solar Impulse 2, güneş enerjisini depolayabildiği için sadece gündüz değil gece de havada kalabilmişti.

    Solar Impulse pilotları, dünya turları sırasında pek çok ilginç deneyim de yaşamıştı. Örneğin Temmuz 2015’de beş gün ve beş gece havada kalarak Büyük Okyanus’u tek seferde geçen ekip, bu uçuş sırasında beş gün boyunca havada kalırken bir yandan da uyku ve ısınma gibi zorluklarla mücadele etti. Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve André Borschberg, dünya turlarını gündüz +40 ile gece -40 aralığında değişen kabin sıcaklığı gibi şartlar altında gerçekleştirdi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu