YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2016

Bu tabaklar yapraktan

  • Yapraktan yapılan tabaklar doğada çözünüyor, atık bırakmıyor.

    Masanızda sürdürülebilirliğe biraz daha yer açmak istiyorsanız, Leaf Republic’in geliştirdiği yaprak tabaklar (Leaf Plate) ilginizi çekebilir. Almanya kökenli firmanın üç yıllık araştırma sonucunda geliştirdiği yaprak tabaklar, doğada çözünerek kalıntı bırakmıyor.

    Tabaklar üç katmandan oluşuyor. İki katman yaprağın arasında yapraktan imal edilen suya dayanıklı kağıt katmanı bulunuyor. Sentetik katkı maddeleri, yapıştırıcı, renklendirici kullanılmadan üretilen tabaklar için ağaç kesilmediği de özellikle belirtiliyor. Tabağı kullanıp attıktan sonra doğada çözünmesi 28 gün sürüyor.

    Yaprak tabaklar doğal içeriklerini tasarımlarına da yansıtıyor.
    (Görsellerin tamamını Leaf Republic sitesinde inceleyebilirsiniz.)

    Nüfus ve dolayısıyla tüketimin olağanüstü bir hızla artması yeni davranış kalıplarını da beraberinde getiriyor. Tek kullanımlık tabaklar genelde plastik veya kağıttan yapılıyor. Bu da hem kaynak kullanımı hem de atık üretimi anlamına geliyor. Yaprak tabak gibi çözümler sürdürülebilir yaşam için yeni yollar açıyor. Doğa dostu sürdürülebilir ambalajlar geliştirme amacıyla yola çıkan Leaf Republic'in Kickstarter kampanyasındaki 50.000 € hedefini geçmesi de bu konudaki fırsatların altını çiziyor. 

    Yaprak tabağın geliştirilme sürecini videodan izleyebilirsiniz:

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu