YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2017

Suyu arıtan kitap

  • İçilebilir Kitap (Drinkable Book™), bir yandan içme suyunu arıtırken diğer yandan hijyen konusunda farkındalık yaratıyor.

    Temiz suya erişim dünyanın büyük bir kısmı için önemli bir sorun olmaya devam ederken, bu sorunun çözümüne yönelik çalışmalar da devam ediyor. Kimi zaman geleneksel yöntemlerin yaygınlaştırıldığı kimi zaman da yeni teknolojilerin hayata geçirildiği bu çalışmalar arasından bazıları da yaratıcılığıyla öne çıkıyor. 

    İşte bu çözümlerden biri de İçilebilir Kitap (Drinkable Book). WATERisLIFE’ın Carnegie Mellon Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği bu kitap, su temizliği konusunda farkındalık yaratan bir arıtma cihazı gibi düşünülebilir.

    Kitap, kahve filtresi mantığında çalışan ve arıtma özelliklerine sahip bir kağıda basılıyor. Kullanıcılar kitabın sayfalarını yırtarak su arıtmada kullanabiliyor. Bu kağıdın bakterileri %99,9 oranında azalttığı da belirtiliyor. Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi, kitabın her sayfasında içme suyu kaynaklarının temiz tutulmasıyla ilgili öneriler bulunuyor. Kitabın kullanıcıları, arıtma yaparken bu mesajları görüyor. Böylece temiz su sağlanırken hijyen eğitimi de verilmiş oluyor.



    Her kitap, kullanıcılarına dört yıl yetecek miktarda sayfadan oluşuyor. WATERisLIFE’ın paylaştığı bilgilere göre, İçilebilir Kitap Gana, Kenya, Haiti, Etiyopya, Hindistan ve Tanzanya’ya dağıtılmış durumda. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu