YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2017

Yazıcıdan çıkan sıfır karbon ev

  • 3 boyutlu yazıcıyla üretilen akıllı ev PassivDom, kolayca kuruluyor, enerjisini güneşten alıyor.

    Minik parçalarla hayatımıza giren 3 boyutlu yazıcıların kullanımı her geçen gün artıyor. Artık 3 boyutlu yazıcılar sadece simgesel objeler veya küçük eşyalar üretmekten çok daha fazlasını yapıyor. Bugünkü haberimizin konusu, 3 boyutlu yazıcıdan çıkan ev.

    Ukraynalı girişimcilerin hayata geçirdiği PassivDom, 3 boyutlu yazıcıyla üretilen bir ev. Üstelik bu ev oldukça akıllı. Nasıl mı? PassivDom modüler olduğu için kolayca kuruluyor, yenilenebilir enerjiyle kendi elektriğini üretiyor ve bu özelliklerinden dolayı hayatını karbon-nötr olarak sürdürüyor.


    Evin tüm enerjisi güneş panellerinden sağlanıyor. Kullanılmayan enerji ise depolanabiliyor. PassivDom’un tescilli pencere tasarımı, ısı kaybının önüne geçiyor. Isı izolasyonu konusunda da verimli bu evde yazlar serin, kışlar sıcak.

    Ev, kullanım suyunu havadaki nemden elde ediyor. Tabii ki harici olarak sisteme su eklemek de mümkün.

     

    Evdeki cihazlar Nesnelerin İnterneti (IoT) prensiplerine uygun olarak çalışıyor ve telefon aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Böylece sizi tanıyan ve alışkanlıklarınızı öğrenen PassivDom daha da verimli çalışmaya başlıyor.

     

    Modüler tasarımı, PassivDom'u tekdüze olmaktan kurtarıyor. Ev, sipariş edilen şekil ve ebatlarda üretilebiliyor. Evin fiberglas, karbon ve poliüretan malzemeden üretilmesi, güçlü ve hafif bir tasarım ortaya çıkmasını sağlıyor.

    Üretici firma PassivDom’un minimum 20 yıllık ömrü olduğunu belirtiyor. Evin üretilmesi için ise bir gün yeterli. PassivDom şimdilik ön sipariş aşamasında. Siparişlerin mobilya ve beyaz eşyalar dahil olarak teslim edileceği belirtiliyor. Size kalansa evinizi alıp istediğiniz yere gitmek...

    Görseller PassivDom internet sitesinden alınmıştır.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu