YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2017

Limak ve Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’nin enerjik mühendis adaylarını yetiştiriyor!

  • Limak Enerji ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin birlikte hayata geçirdiği “Türkiye’nin Enerji Akademisi” ilk mezunlarını verdi.

    Limak Enerji'nin, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan sayısını artırmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile birlikte kurduğu Türkiye’nin Enerji Akademisi ilk mezunlarını verdi. Programdan mezun olan 100 genç mühendis adayı Türkiye’nin yanı sıra ABD dahil 21 farklı ülkede geçerli NCCER sertifikasına kavuştu.

    Türkiye’nin değişik üniversitelerinden 4 ay süren online eğitim sonrasında iki günlüğüne İstanbul’a gelen ve katıldıkları sınavın ardından sertifika almaya hak kazanan mühendislik öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sertfikalarını aldılar.

    Limak Enerji ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Türkiye’nin Enerji Akademisi, Türkiye’nin tüm devlet üniversitelerinden mühendislik fakültesi öğrencilerinin enerji sektörüne yönelik donanımlarını artırmak amacıyla online bir eğitim platformu sunuyor. Proje ayrıca Boğaziçi Üniversitesi ve uluslararası geçerliliği olan NCCER sertifikası sağlayarak, öğrencilerin profesyonel gelişimlerine destek olmayı ve genç işsizliğine karşı çözüm üretmeyi hedefliyor.

    Devlet üniversitelerinin elektrik, elektrik-elektronik, makine, inşaat, endüstri, enerji sistemleri, maden, petrol ve işletme mühendisliği bölümlerinden, 3. ve 4. sınıf öğrencilerini eğitmek amacıyla oluşturulan projeye, bu yıl sadece ilk hafta 2 bin 500’e ulaşan başvuru yapılmıştı. Bu başvurular arasından seçilen 45’i kız öğrenci olmak üzere 100 öğrenci, programı başarıyla tamamladı.

    Programı başarıyla tamamlayan üniversite öğrencilerine Boğaziçi Üniversitesi Sertifikası verildi. Bunun yanı sıra, BÜYEM’in akredite olduğu, dünyanın en büyük eğitim çözümleri kuruluşu Pearson tarafından da başarılı olan katılımcılara ABD başta olmak üzere 21 farklı ülkede geçerli NCCER Enerji Sertifikası verildi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu