YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2017

Unilever yenilenebilir enerji çözümleri arıyor

  • Unilever’in start-up’lar ve yenilikçi fikir sahipleriyle buluşma platformu Unilever Foundry, yenilenebilir enerji fikirleri alanında iki yarışma düzenliyor. 

    Unilever, Kasım 2015’te açıkladığı hedefi gereğince, 2030’a kadar karbon pozitif olmak için çalışıyor. Bu adımın en önemli bileşenlerinden birini, üretim sürecinde kullanılan fosil yakıtların yerini yenilenebilir enerjiye bırakmak oluşturuyor. 2020’ye kadar enerji tüketiminde kömür kullanımını sıfırlamayı amaçlayan Unilever, 2030’a kadar tamamen yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyor. 

    Unilever’in start-up’lar ve yenilikçi fikir sahipleriyle buluşma platformu Unilever Foundry, bu amaçla iki farklı yarışma düzenliyor:

    1. Termal enerji çözümleri
    Şu anda Unilever’in üretim sürecinde kullandığı enerjinin 1/3’ü elektrik, 2/3’ü termal enerjiden üretiliyor. Bu nedenle Unilever, yenilenebilir kaynaklardan termal enerji üretilmesi konusunda yeni teknolojiler arıyor. Yarışmaya başvurmak için lütfen tıklayın.

    2. Yenilenebilir enerji üretimi
    Unilever, yukarıdaki karbon pozitif olma hedefi için yerinde yenilenebilir enerji üretimi konusuna da odaklanıyor. Yenilenebilir enerji üretimi kategorisinde başarılı olan adaylar için esnek bir finansal model öneren firma, elektrik satın alma anlaşmaları kadar, teknolojiyi geliştiren firmaya yatırım opsiyonunu da değerlendirebileceğini belirtiyor. Yarışmada yeni nesil güneş panelleri, jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi teknolojilerinin yanı sıra, yenilenebilir enerji depolama teknolojileri de değerlendiriliyor. Yarışmaya başvurmak için lütfen tıklayın.

    Unilever’in dünyanın 69 ülkesinde 260’dan fazla fabrikası, farklı alanlarda 400’den fazla markası var. Bu nedenle farklı üretim tesislerine hitap eden, mevcut sistemlere kolayca uygulanabilecek ve yatırımın geri dönüşünü üç yıl içinde sağlayacak fikirlere öncelik veriliyor.

    Başvurusu kabul edilen proje sahiplerini, pilot çalışmayı Unilever’le birlikte gerçekleştirme ve mentörlük gibi fırsatlar bekliyor. İki yarışma için de Aralık sonuna kadar başvuru yapmak gerekiyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu