YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2018

Kurumsal gönüllülük, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin hizmetinde

  • Birleşmiş Milletler, IMPACT2030 aracılığıyla çalışan gönüllülerin gücünü Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık yaratmak için kullanıyor.

    Çalışanlar, bir markanın en önemli ve etkin elçileri. Çalışanların sahiplendiği projelerin etki alanı genişliyor, başarı katsayısı artıyor. Bu gerçekten hareket eden Birleşmiş Milletler (BM), Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesinde çalışan gönüllülüğü programlarının önemini vurguluyor. BM bu amaçla kurduğu IMPACT2030 platformunda özel sektörü, kamuyu, akademik dünyayı ve STK’ları bir araya getiriyor.

    IMPACT2030, amacını üç başlıkta özetliyor:


    1. Harekete Geçir
    Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık yaratmak ve çalışan gönüllülüğü projelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesinde ne kadar etkili olduğunu aktarmak.
    2. İşbirliği Yap
    Sektörler ve şirketler arasında işbirliğini artırmak ve çalışan gönüllüleri yaygınlaştırmak.
    3. Ölçümle
    Çalışan gönüllülüğünün Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusundaki etkisini ölçecek metodolojiler ve ölçüm araçları geliştirmek.

    Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni öğrenelim ve öğretelim

    IMPACT2030, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda çalışan etkileşimini artırmak ve işbirliğini desteklemek amacıyla eğitim araçları da geliştirmiş durumda. Bunların ilki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni öğrenmeye, ikincisi ise öğretmeye odaklanıyor.

    1. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne Giriş

    Aim2Flourish, Medtronic Vekfı ve IMPACT2030 işbirliğiyle geliştirilen bu 60 dakikalık atölye çalışmasında, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesinde çalışanların şirketlerinde ve içinde bulundukları toplumda yaratacakları fark konusunda ilham vermek amaçlanıyor.

    2. Çalışanlardan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Dersi

    World's Largest Lesson* ve IMPACT2030’un birlikte geliştirdiği bu model ise çalışan gönüllüleri harekete geçirmeyi ve gönüllüler tarafından verilecek dersler aracılığıyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda öğrencilerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor.



    IBM, Google, SAP, GSK, Pfizer, DOW, UPS
    gibi dünya devleri IMPACT2030’un kurucuları arasında yer alıyor. IMPACT2030’un üyeleri arasında ise yaklaşık 60 şirket ve 40 paydaş var. IMPACT2030’un partneri olan şirketlerin 220 ülkedeki milyonlarca çalışanı, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor. 

    Son olarak, ülkemizdeki çalışan gönüllülüğü projelerinin bundan sonra Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne daha çok odaklanması konusunda adım atıldığını da paylaşalım. Zira IMPACT2030, Türkiye’de çalışmalarına Arzu Pınar Demirel sözcülüğünde başlamış durumda. 

    *World's Largest Lesson Dünyanın En Büyük Dersi adıyla Türkiye’de de uygulanmaya başlandı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu