YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2017

Dünyanın en sürdürülebilir ulaşım sistemi hangi şehirde?

  • Sürdürülebilir Şehirler Ulaşım Endeksi'ne göre dünyanın en sürdürülebilir ulaşım sistemi Hong Kong'da. Listenin ilk 10'unda Avrupa'dan 7, Asya'dan 3 şehir var.

    2017 Sürdürülebilir Şehirler Ulaşım Endeksi açıklandı. Tasarım ve danışmanlık firması Arcadis’in hazırladığı endeks için yapılan araştırmada 100 büyük şehir, 23 farklı kriter üzerinden değerlendirildi. Araştırmanın sonunda bu şehirler ulaşım sistemlerinin sürdürülebilir olmasına göre sıralandı. 
     
    Araştırmanın sonuçlarına göre Hong Kong, dünyanın en sürdürülebilir ulaşım sistemine sahip şehri. Hong Kong’un bu başarısı, inovatif ve birbirine doğru şekilde bağlanmış ulaşım altyapısına bağlanıyor. Bu altyapı sayesinde Hong Kong ulaşım sistemi her gün 12 milyondan fazla yolcuya hizmet verebiliyor. Hong Kong’daki günlük yolculukların %90’ı bu toplu taşıma sistemiyle yapılıyor. Araştırmada, Hong Kong’daki başarılı ulaşım sisteminin, dünya standartlarına göre uygun fiyatlı olduğu da belirtiliyor. 
     
    Sürdürülebilir Şehirler Ulaşım Endeksi’nin ilk 10’unda Hong Kong’u izleyen şehirler sırasıyla Zürih, Paris, Seul, Prag, Viyana, Londra, Singapur, Stokholm ve Frankfurt. Listeden de anlaşılacağı üzere, ulaşımda sürdürülebilirlik konusunda Avrupa ve Asya’nın hakimiyeti söz konusu. 
     
    Araştırmayı yapan Arcadis, sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin kurulmasında tek bir başarı formülünün olmadığını fakat araştırmada öne çıkan şehirlerin sürdürülebilirliğin üç başlığı olan sosyal, çevre ve ekonomi arasında iyi bir denge kurduğunu belirtiyor. 

    Araştırmanın tamamını incelemek için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu