YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2017

Kentiniz fark yaratsın

  • Eğer kentinizin sürdürülebilirlik konusunda dünyaya örnek olacağını düşünüyorsanız, WWF'in düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması'na başvurabilirsiniz.

    Dünya nüfusunun yarısından fazlası kentlerde yaşıyor ve kent sakinleri, dünyanın enerji kaynaklı karbon emisyonlarının yüzde 70’inden fazlasından sorumlu. Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek birkaç yüz trilyon dolarlık kentsel altyapı yatırımının da yardımıyla kentsel nüfus hızla büyümeye devam edecek. Bugünün yatırım kararları, bizi ya fosil yakıta bağımlı yaşam biçimlerine ve yetersiz altyapılara mahkûm edecek ya da aslında sürdürülebilir bir geleceğe doğru gerçekleşmesini arzuladığımız acil dönüşüme katkı sağlayacak.

    Bu gerçeklerden hareket eden WWF-Türkiye, sürdürülebilir kentsel gelişime öncülük eden kentleri tespit ederek bu çabaları ödüllendirmek, bunu yaparken de diğer kentlerin bu doğrultuda kendi yolculuklarına başlamasına yardımcı olmak amacıyla Tek Dünya Kentleri Yarışması'nı düzenliyor.

    Tek Dünya Kentleri Yarışması, iklime dirençli ve %100 yenilenebilir enerjiye dayalı bir geleceğe yönelik küresel bir dönüşüm için kentlerin eyleme geçmelerinin ve katkı sunmalarının sağlanması amacıyla WWF tarafından tasarlanmış bir yarışma. İki yılda bir düzenlenen Tek Dünya Kentleri'ne, şimdiden 20’den fazla ülkeden 320’nin üzerinde kent katılıyor. Sürdürülebilir kalkınma ve iklim eyleminin hem şirketler hem de yurttaşlar için süratle en önemli kıstaslar haline geldiği bir dünyada, bu yarışma size, kentinizin yaşamak ve çalışmak için ne kadar cazibeli bir yer olduğunu gösterme fırsatı sunuyor.
    Eğer kentinizin dünyaya örnek olacağını düşünüyorsanız, siz de Tek Dünya Kentleri Yarışması'na 29 Eylül 2017'ye kadar WWF Türkiye aracılığıyla başvurabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu