YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2018

Küresel afetlerin 6 aylık faturası 45 milyar dolara ulaştı

  • Küresel ısınmanın da etkisiyle dünya genelinde artan doğal afetler, binlerce kişinin ölümünün yanı sıra, dünya genelinde 45 milyar dolarlık ekonomik kayba yol açtı.

    Doğal afetler dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne neden olurken, ülke ekonomilerinde de dev kayıpları beraberinde getiriyor. 
    Risk ve sigorta şirketi Aon'un “Küresel Felaket Raporu: 2018 İlk Yarı Yıl” araştırmasına göre, yılın ilk yarısında doğal afetler dünya çapında 45 milyar dolar ekonomik kayba neden oldu. Sigorta ödemelerinin ise yılın ilk 6 ayında 21 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.
    Rapora göre, 2018'in ilk altı ayında 156 adet doğal afet meydana geldi. Bu rakam son 18 yılın ortalama doğal afet sayısı olan 142’yi geride bıraktı. Yılın ilk yarısında görülen doğal afetler 2 bin 153 can kaybına yol açtı.
     

    Bilançoda iklim değişikliği etkisi

     
    Doğal afetlerin ekonomik etkileri incelendiğinde, milyar dolarlık kayba yol açan 15 doğal afetin 14'ünün iklim kaynaklı, 1 tanesinin ise deprem kaynaklı olduğu görülüyor. Bu da iklim değişikliğinin sürekli vurgulanan yıkıcı etkisinin altını çiziyor.
    Yılın ilk yarısında görülen 15 felaketin 6'sı Amerika Birleşik Devletleri'nde, 4 tanesi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde, 1 tanesi de Kuzey, Orta ve Güney Amerika Kıtası ülkelerinde gerçekleşti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu