YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2018

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde engelli hayvanlara yürüteç

  • Vestel, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında engelli hayvanlar için yürüteç ve sokak hayvanları için kulübeler tasarladı. 

    Yardıma ve bakıma muhtaç engelli hayvanlara kullanım ömrünü tamamlamış ürünlerin parçalarından yürüteç tasarlayan Vestel, Manisa Hayvan Barınağı'ndaki engelli köpeklerin yürümesini sağladı. Ayrıca Ben Robot Değilim projesi kapsamında elde kalan stant malzemelerinden  kedi-köpek evleri yapan Vestel Gönüllüleri, kulübelerin bir kısmını Yedikule Hayvan Barınağı'na bağışladı.
     
    Daha çok engelli hayvanın hayata bağlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapan Vestel, ilk etapta Manisa Hayvan Barınağı'ndaki engelli hayvanları, devamında Manisa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Türkiye'de belediyelere bağlı tüm resmi barınakları proje kapsamına alacak. 


     
    Yine Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Vestel çalışanları, 2018 yılının başında başlayan Ben Robot Değilim projesinin ikinci ayağında fuarlardan arta kalan stant malzemeleriyle kedi-köpek evleri inşa etti. Çeşitli illerdeki 18 Vestel mağazasının önünde, sokaktaki hayvanlara yuva olan bu kulübelerin dördü de Yedikule Hayvan Barınağı'na hediye edildi.
     

    Ben Robot Değilim

    Vestel'in bu yılın başında lanse ettiği Ben Robot Değilim projesi, sokak hayvanlarının korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kampanya ilhamını internet ortamında robot ile insanı ayırt etmek için kullanılan güvenlik yöntemi Captcha'dan alıyor. Örneğin, Vestel'in internet sitelerine girmek isteyenlerin karşısına bu doğrulama yöntemi çıkıyor. İlk başta sıradan bir Capthca'yı çözdüğünü zanneden kişiler daha sonra Captcha üzerinde karşılaştığı hayvanın aslında hayatının ne şekilde şiddet görerek son bulduğunu öğreniyor ve "Robot değilsen böyle bir vahşete sessiz kalamazsın" mesajıyla karşılaşıyor. İsteyenler kendi sitelerine bu Captcha altyapısını taşıyaildiği gibi sosyal medyadan da #benrobotdeğilim hashtag'iyle paylaşım yapabiliyorlar.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu