YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 03 Ocak 2019

Elektrikli araçların şarjı Bluedot'tan

  • Bluedot ile elektrikli araç kullanıcıları kendilerine en yakın şarj noktasını harita üzerinden görebiliyor. Ayrıca rezervasyon ve ödeme gibi işlemleri de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Sisteme kayıtlı şarj istasyonu sahipleri ise kullanım üzerinden para kazanabiliyorlar.

    Sürdürülebilir ulaşım modellerinin önemli unsurlarından olan elektrikli araçların yaygınlaşması hala istenilen seviyeye ulaşamadı. Bunda yasal düzenlemeler ve teşvikler kadar önemli olan bir etken var ki, o da şarj istasyonlarının yetersizliği. Elektrikli araçların yaygınlaşması için kullanıcıların araçlarını kendilerine yakın bir noktada şarj edebilmeleri gerekiyor.

    Bu gerçekten hareket eden Bluedot, elektrikli araç kullanıcılarıyla şarj istasyonlarını buluşturan bir mobil uygulama geliştiriyor. Bluedot ile elektrikli araç kullanıcıları kendilerine en yakın şarj noktasını harita üzerinden görebiliyor. Ayrıca rezervasyon ve ödeme gibi işlemleri de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Sisteme kayıtlı şarj istasyonu sahipleri ise kullanım üzerinden para kazanabiliyorlar.

    Bludot’ın fark yarattığı en önemli nokta, farklı üreticilerin şarj ünitelerini tek bir sistemde toplaması. Böylece elektrikli araç kullanıcıları araçlarını şarj ederken tek bir markaya bağımlı kalmıyorlar. Elektrikli araç kullanıcılarına ulaşmakta zorlanan atıl şarj istasyonları da işler hale geliyor. Ayrıca, kendi evinde veya iş yerinde şarj noktası bulunan kullanıcılar, sisteme enerji sağlayıcı olarak girip gelir yaratabiliyor. 

    Haziran 2018’de Ferhat Babacan, Berkay Uğur Şenocak ve Soner Say tarafından kurulan Bludot, Türkiye’yle sınırlı kalmak istemiyor, Avrupa ve Amerika’ya da genişlemeyi hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda Brisa tarafından düzenlenen Yolculuğun Öncüleri programının ilk etabını kazanan Bluedot ekibinin ilerlemesini biz de merakla izleyeceğiz.
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu