YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2019

Tweet'le mama veren makineler Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaygınlaşıyor

  • Türkiye Vodafone Vakfı'nın hayata geçirdiği #BuMamaBenden etiketiyle tweet atıldıkça sokak hayvanlarına mama veren makineler İstanbul'un ardından İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'ye de kuruldu.

    Türkiye Vodafone Vakfı'nın Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesine katılan Kayserili öğrencilerin sokak hayvanları aç kalmasın diye geliştirdikleri mama makineleri Türkiye genelinde yaygınlaşıyor. İstanbul'da 6 noktada kurulan mama makinelerinin ardından İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'de de mama makinelerinin kurulumu tamamlandı. Böylece, Türkiye genelinde toplam 11 mama makinesine ulaşıldı. Kodla çalışan mama makinesi ile sokak hayvanlarını beslemek için #BuMamaBenden etiketiyle tweet atılması yeterli.

     

    Sokak hayvanlarına mama veren makineler nasıl çalışıyor?

    Mama makinesi, #BuMamaBenden etiketiyle atılan tweet ile çalışacak şekilde kodlandı. Makine, mama kabı boşsa mama veriyor. Atılan tweet ile boş olan makine üzerinden dolum yapılıyor. Tüm lokasyonlarda mama makinesi doluysa tweet sıraya alınıyor. Kap boşalınca, sıradaki tweet'le makine aktive oluyor ve kap mamayla doluyor. Mama makinesi her defasında mama kabına bir porsiyon (200 gr) mama atıyor. Her gün ilgili ekipler tarafından kontrolü yapılan ve mama tedariği sağlanan mama makinesi 7 gün 24 saat çalışıyor.

    Siz de sokak hayvanlarını beslemek için #BuMamaBenden etiketiyle tweet atabilirsiniz. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu