YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2019

Panjurları kapatın, güneş toplayalım!

  • Kendi işlevi dışında güneş enerjisi toplayarak temiz enerji üreten panjur üretildi. Güneş enerjili panjur hem gölgeleme yapıyor hem de evin elektriğini üretiyor.

    İnovasyon alanındaki çalışmalar, temiz enerji konusunda her geçen gün yeni bir gelişmeyi de beraberinde getiriyor. Ukraynalı bir şirket tarafından SolarGaps markasıyla pazara sunulun akıllı panjurlar, güneş panellerinden oluşuyor ve temiz enerji üretiyor. 25 yıl ömre sahip olduğu belirtilen akıllı panjurlar bir uygulama ile kontrol edilebiliyor ve elektrik faturalarını yüzde 70 oranında azaltabiliyor.

    Klima maliyeti yüzde 80 düşüyor

    Google Home, Nest ve SmartThings ile entegre olan ve akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebilen akıllı panjur, evinizin çok soğuk olduğunu algılarsa, güneş ışığını daha fazla almanız ve mekânı doğal olarak ısıtmanız için güneşliklerinize bir sinyal gönderiyor.  Ev veya ofisinizdeki cihazlara güneş enerjisi üretmek için pozisyonu optimum açılara ayarlayarak gün boyu güneşi otomatik olarak takip ediyor. SolarGaps panjur, bir metrekarede 100W-150W'a kadar yenilenebilir enerji üretebiliyor, 30 LED ampul veya üç MacBook'u çalıştırabiliyor. SolarGaps, güneş enerjisi üretmenin yanı sıra, mekânların içini gölgeleyerek, klima maliyetini yüzde 80'e kadar azaltıyor böylece enerji tasarrufu sağlanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu