YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2020

Sürdürülebilir bir dünya için sanal toplantıya geçin

  • İletişim çağında teknolojinin sürdürülebilirliğe katkısı büyük. Şimdi bu katkıyı yeniden ele alalım ve şu sorunun yanıtını bir kez daha düşünelim: Toplantılarımızın yüzde kaçını online ortamda yapabiliriz?

    İletişim çağının olanaklarıyla uzaklar yakınlaşsa da hâlâ görüşme, toplantı ve müşteri ziyaretlerinin yüz yüze yapılması gerektiğine inanıyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde görülen ve önemli kayıplar verilmesine sebep olan Corona Virüs salgını, insanların ve şirketlerin seyahat planlarını istemsiz bir biçimde değiştirmelerine sebep oldu. Bugün salgın yüzünden önemi artan sanal toplantıların aslında sürdürülebilir bir dünya için de değeri büyük.

    Seyahatlerin zorunlu biçimde azalması, bugün başta turizm olmak üzere birçok sektörde kayba sebep oluyor. Ancak sanal toplantıların çoğalması atmosfere pompalanan karbon miktarını önemli ölçüde azaltabilir. Sanal toplantıların şirketlere hangi konularda fayda sağlayabileceğini sizin için özetledik.

    Tasarruf

    Sanal toplantılar, fiziksel toplantılara göre daha uygun maliyetle gerçekleşir. Online ortamda toplantı yapabilmeniz için kaliteli bir internet bağlantısı, bilgisayar veya mobil cihazdan başka şeye ihtiyacınız yok. Fiziksel toplantılar için yapılan seyahat ve konaklama masrafları, harcanan zaman ve enerji, çevrimiçi toplantıyla karşılaştırılamayacak bir maliyeti de beraberinde getirir.

    Karbon salımı

    Sanal toplantılar, karbon salımının azalmasına destek olur. Toplantıların en azından bir bölümünü online ortamda yapmak, başta ulaşımdan kaynaklı karbon ayak izini azaltan çok yönlü bir çevresel fayda yaratır. Ayrıca sürdürülebilir iş yaşamı için önemli bir adım atılmasını sağlar. Her ölçekteki şirketin günümüz teknolojisinde kolaylıkla kullanabileceği çevrimiçi toplantılarla büyük bir etki oluşturulabilir.

    Kapsayıcılık

    Modern dünyadaki teknolojik gelişmeler ve internet bağlantısı sayesinde dünyanın herhangi bir yerindeki insanlar, istedikleri anda, istedikleri kişilerle etkileşime geçebilirler. İş dünyasının kapsama alanını önemli ölçüde artıran bu özellikle, müşteri, tedarikçi veya ekibinizi çok daha etkili bir biçimde buluşturabilirsiniz.

    Fırsatlar

    Birçok sebepten dolayı fiziksel olarak katılamayacağınız bir toplantı, eğitim veya görüşmeye online ortamda katılma fırsatını değerlendirin. Ayrıca potansiyel müşteriler için çevrimiçi toplantılar düzenleyerek, normal koşullar altında ulaşabileceğinizden çok daha fazla sayıda insana ulaşabilirsiniz. Sanal toplantılar insanlara; toplantıya çalışma alanlarından katılma fırsatı verir. Sizin için önem taşıyan bir toplantıya özel zamanlarınızda da vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Acil yapılması gereken toplantılar için hızlı bir çevrimiçi toplantı büyük kolaylık sağlayabilir.

    Verimlilik

    Araştırmalar; online toplantıların zaman yönetimi başarısının, fiziksel toplantılara oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor. Online bir buluşmada, gecikmeler, ikramlar veya alışılagelen giriş konuşmalarından da tasarruf ediliyor. Böylece daha etkin, verimli ve odaklı toplantılar gerçekleşebiliyor. Tüm dokümanların masaüstü paylaşım olanaklarıyla eş zamanlı incelenebilmesi, gönderim ve paylaşım kolaylıkları da verimlilik artışına katkıda bulunuyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu