YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2020

Rüzgârda rekor büyüme yolda

  • Küresel Rüzgâr Enerjisi Konseyi (GWEC) Ticaret Birliği’nin araştırması, rüzgâr enerjisinin önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel düzeyde rekor büyüme elde edeceğini ortaya koydu.

    Küresel Rüzgâr Enerjisi Konseyi (GWEC) Ticaret Birliği’nden yapılan açıklamada, rüzgâr enerjisinin önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel düzeyde rekor büyüme elde edeceği belirtildi. Koronavirüs etkisinin projeleri iptal ettirmekten ziyade geciktirmekle sonuçlandığı vurgulanan GWEC tahmin raporunda, ‘Pandemi nedeniyle bazı proje tamamlanma tarihleri 2021’e itilirken, önümüzdeki yılın 2021’de kurulacak 78 GW (gigawatt) yeni rüzgâr kapasitesi tahmini ile rüzgâr endüstrisi için rekor bir yıl olması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

    Kapasitenin çoğunluğu Çin ve ABD’de
    Araştırma, 2024 yılı sonunda toplamda 348 GW’lık yeni kara ve deniz kapasitesi beklendiğini ve bunun kümülatif rüzgâr enerjisi kapasitesini yaklaşık 1000 GW’a çıkaracağını ortaya koydu. 2020 ile 2024 arasında eklenen kara rüzgâr kapasitesinin yüzde 50’sinden fazlasının, son sübvansiyon tarihlerini karşılamak için hızlı bir kurulum öncülüğünde Çin ve ABD’de kurulacağı vurgulandı. Rapora göre; rüzgâr enerjisinin maliyeti son birkaç yılda hızla düştü ve bunun devam etmesi bekleniyor. Hükümetler ayrıca, yatırımların fosil yakıttan uzaklaşıp rüzgâr gibi yenilenebilir enerjiye kaydırılmasına yardımcı olması için karbon emisyonlarını azaltma baskısı altında.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu