YUKARI

Ekosistemler

Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2021

Küresel ısınma kemirgenlere yaradı

  • Küresel ısınmanın ekolojik denge ve hayvan popülasyonları üzerindeki etkisini inceleyen bir araştırma, kuş sayısının yüzde 40 azaldığını buna karşın kemirgen memelilerin yüzde 27 arttığını ortaya koydu.

    Küresel ısınmanın hayvan popülasyonları ve ekolojik sistemler üzerindeki etkilerini inceleyen ve Science dergisinde yayınlanan bir araştırmada, küresel ısınma sebebiyle son 100 yılda sıcaklığın 2 santigrat derece arttığına dikkat çekilirken kuş sayısının yüzde 40 azaldığı belirtildi. Küresel ısınma sebebiyle 3 yeni fare türünün ortaya çıktığı belirtilirken fareler, sincaplar ve diğer küçük kemirgen memelilerin sayısının ise yüzde 27 arttığı açıklandı.

    Üç yeni fare türü ortaya çıktı

    Araştırmayı gerçekleştiren ABD Michigan Üniversitesi’nden ekolojist Elise Zipkin, “Küresel ısınma krizinin sonucu olarak bir kazanan ve bir kaybeden kesinlikle var” dedi. Gezegenin 2 santigrat derece ısınmasıyla bağlantılı olarak üç yeni fare türünün ortaya çıktığı belirtilirken kemirgenlerin sayısının arttığı kaydedildi. Bunun sebebinin, kemirgenlerin geceleri hava daha serinken yaşamaları ve aşırı sıcak havalarda kazarak toprak altında yaşayabilmeleri olduğu belirtildi.

    Kaynak: NTV Haber

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu