YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2021

İklim krizi çocuk sahibi olmama eğilimini artırdı

  • Bilim insanlarının gezegenin geleceğine yönelik giderek karamsarlaşan bakışı, daha fazla insanı çocuk sahibi olmaktan alıkoyuyor

    Morgan Stanley analistlerinin ortaya koyduğu çalışmada, iklim değişikliği konusundaki korkular nedeniyle çocuk sahibi olmama eğiliminin büyüdüğü iddia edildi. Bu korkuların doğurganlık oranlarını önceki herhangi bir azalım eğiliminden daha hızlı etkilediğini belirten çalışmaya göre, bazı insanlar küresel ısınmayı artıracağından korktuğu için çocuk sahibi olmamayı tercih ediyor. Bazıları ise çocuklarının katlanmak zorunda kalabileceği aşırı hava olaylarından ve bunların zincirleme etkilerden endişe duyuyor.

    Şimdiye kadarki en sert uyarı
    Geçtiğimiz haftalarda, dünyanın önde gelen iklim bilimcileri, derinleşen iklim acil durumu hakkında şimdiye kadarki en sert uyarılarından birini yaparken, Birleşmiş Milletler ‘İnsanlık için kırmızı kod’ uyarısında bulundu. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) raporunda, küresel sıcaklıkların önümüzdeki yirmi yılda 1,5 derece artacağı ve Paris Anlaşması’nın kilit hedefinin aşılacağı belirtildi. Bilim insanlarının gezegenin geleceğine yönelik giderek daha fazla karamsarlaşan bakışı, daha fazla insanı da çocuk sahibi olmaktan alıkoyuyor. Morgan Stanley analistleri, yatırımcılara geçen ay hazırladığı bir notta, ‘İklim değişikliği konusundaki korkular nedeniyle çocuk sahibi olmama hareketinin büyüdüğünü ve doğurganlık oranlarını önceki herhangi bir azalım eğilimden daha hızlı etkilediğini’ ifade etti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu