YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2021

Hollanda emisyonu azaltmak için hayvancılığı küçültüyor

  • Hollanda’da hükümet korunmaya muhtaç doğal alanlarda gereğinden fazla nitrojen seviyesini düşürmek için hayvancılığa el atmayı planlıyor. Bu çerçevede ülkedeki canlı hayvan nüfusu üçte bir azaltılacak.

    Hollanda hükümeti, doğal yaşam alanlarını ve biyolojik çeşitliliği korumak için çiftliklerden gelen nitrojen emisyonlarını azaltmanın yollarını arıyor. Bunun için hayvan sayısını neredeyse üçte bir oranında azaltmak için radikal planlar önerildi. Hollandalı çiftçiler, amonyak kirliliğini azaltmak için arazi satmaya ve tuttukları hayvan miktarını azaltmaya zorlanabilir.

    AB uyardı hükümet plan hazırladı
    Hollanda’nın en yüksek idari mahkemesi 2019’da hükümetin hassas doğal alanlarda fazla nitrojeni azaltmak için yeterince eylemde bulunmayarak Avrupa Birliği (AB) yasalarını çiğnediğini tespit etmişti. Azotoksit emisyonlarını sınırlamak için otoyollarda gündüz hız limiti saatte 100 kilometreye düşürüldü, gaz yakan inşaat projeleri durduruldu. Yeni bir yasa ise, 2030 yılına kadar korunan doğa alanlarının yarısının sağlıklı nitrojen seviyelerine sahip olması gerektiğini taahhüt ediyor.
    Hollanda hükümeti bunun için harekete geçti ve Avrupa’daki türünün en radikal planlarından biri olan canlı hayvan sayısının yüzde 30 azaltılmasını içeren teklifler hazırladı. Tekliflerinden biri de çiftçilerin topraklarını devlete satmaya zorlamasını içeriyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu