YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2022

Plastik yerine çevreci oyuncaklar

  • Çocuklarınıza sunabileceğiniz en çevreci oyuncakları sizler için derledik…

    Dünyadaki oyuncakların yüzde 80’den fazlası plastikten üretiliyor. Yavrularınıza eğlenmesi için çevre dostu ve eğlenceli oyuncak seçenekleri sunun. Oyuncak kutusundaki plastik miktarını azaltmasına destek olun. Çevreci oyuncaklar geri dönüştürülebilir veya zamanla bozulan malzemelerden ya da doğal veya sürdürülebilir kaynaklı malzemelerden yapılır. Toksik olmayan boya ve malzemelerin kullanıldığı oyuncaklar da çevre için zararlı değildir.

    Sürdürülebilir olanların çoğu ahşap
    Çevre dostu sürdürülebilir oyuncaklar çoğunlukla ahşaptan yapılır. Ancak her zaman sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen ahşabı arayın. Huş veya akçaağaç türleri gibi nispeten hızlı büyüyen ağaçlardan yapılmış ahşap oyuncaklar en iyisidir. Ayrıca meşe gibi eskimesi uzun zaman alacak ağaçlardan yapılmamış oyuncaklara da göz atın.

    Doğal kauçuk miniklerin temasına uygun
    Doğal kauçuk toksik değildir, biyolojik olarak parçalanabilir, nefes alabilir ve sürdürülebilir şekilde üretilir. Ayrıca miniklerin teması için de zararlı değildir.

    Organik malzemelerden el yapımı oyuncaklar
    Organik yün veya pamuktan yapılmış sürdürülebilir oyuncaklar da harika birer seçenek. Araştırırsanız piyasada oyuncak bebekler ve çıngıraklardan doldurulmuş hayvanlara kadar çok sayıda organik pamuklu ve yünlü oyuncak olduğunu göreceksiniz.

    Atıklardan oyuncak yapın
    Tuvalet kâğıdı veya kâğıt havlu ruloları, eski dergiler, ambalajlar, mukavva kutular… Hepsi birer oyuncağa dönüşebilir. İnternette birbirinden güzel ve akıllıca öneriler, örnekler ve uygulamalar var. Keşfetmenizi bekliyorlar.

    Paylaşmak çevreye armağandır
    Plastik oyuncaklarınız olabilir. Hepimizin evinde çokça var. Onları çöpe atmak yerine onarmak ve iyi durumda olanları diğer çocuklarla paylaşmak, oyuncağın yaşam ömrünü uzatmanın ve döngüsel ekonomiyi küçük adımlarla desteklemenin en güzel yoludur.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu