YUKARI

Ekosistemler

Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2023

Kum zambakları laboratuvardan doğaya döndü

  • Kibar Holding grup şirketi Assan Alüminyum, ‘Biyoçeşitliliği Koruma Projesi’ ile nesli tehlike altında olan endemik türleri yaşam döngüsüne kazandırıyor.

    Şirket, Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle türü tükenme tehlikesi altında olan ‘Amsonia orientalis – Mavi Yıldız’ bitkisini biyoteknolojik yöntemlerle çoğaltıp yaşam döngüsüne kazandırmıştı. Projenin devamında yine florada kesinlikle korunması gereken türler arasında yer alan ‘Pancratium maritimum – Kum Zambağı’ bitkisi için çalışma başlatıldı ve proje olumlu sonuç verdi. Proje kapsamında laboratuvar ortamında çoğaltılan Kum Zambakları’nın doğaya aktarımı gerçekleştirildi.

    Daha yaşanası bir dünya için
    Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, yürütülen projenin biyoçeşitliliğin devamlılığı ve doğal kaynakların korunması açısından ekolojik yaklaşımlara örnek teşkil edeceğine inandığını söyledi. Kayabaşı, “20’yi aşkın grup şirketimizle Kibar Holding 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin yol göstericiliğinde daha yaşanası bir dünya için çalışıyoruz. Assan Alüminyum şirketimizin ‘Biyoçeşitliliği Koruma Projesi’ gurur duyduğumuz bir süreç. Böyle bir sorumluluğu sanata destekle taçlandırmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu