YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 05 Aralık 2023

Dünya Bankası iklim projelerine ayırdığı kaynağı yüzde 45 artırıyor

  • Dünya Bankası COP28'de iklimle ilgili projelere yıllık finansmanını 2024-2025 yıllarında yüzde 45 artıracağını duyurdu.

    Dünya Bankası, 1 Temmuz 2024'ten 30 Haziran 2025'e kadar sürecek mali yıl için yıllık finansmanının büyük bir kısmını iklimle ilgili projelere ayıracak. Bu taahhüt, bankanın daha hızlı ve etkili bir şekilde iklim değişikliği ile mücadele etme çabalarını yansıtıyor. Banka, 2021 yılında belirttiği yüzde 35'lik hedefi aşarak 2022'den bu yana yüzde 36.3 finansman oranına ulaştığını açıkladı. Bu, Dünya Bankası'nın iklim projelerine verdiği önemi ve bu alandaki çabalarını artırma isteğini gösteriyor. Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı'nda (COP28) gerçekleşen bir söyleşide, bankanın dört yıl boyunca ev sahipliği yapacağı ‘Kayıp Zarar Fonu’na dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Banga, fon için bağışçı ülkelerin şimdiden 420 milyon dolar taahhütte bulunduğunu ve bu taahhütlerin gelecek adına umut verici olduğunu belirtti.

    Teşvik için karbon fiyatına destek
    Dünya Bankası'nın projeleri, iklim değişikliğinin etkilerine karşı direnç oluşturmanın yanı sıra ekosistemleri koruma ve biyolojik çeşitliliği sürdürme hedeflerine odaklanacak. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, düşük karbonlu yatırımları teşvik etmek adına karbon fiyatını desteklediklerini belirtti ve bu adımın karbonsuzlaşmayı hızlandıracağını ifade etti. Dünya Bankası'nın iklim projelerine artan finansmanı ve ‘Kayıp Zarar Fonu’na yapılan bağışlar, uluslararası düzeyde iklim değişikliğiyle mücadelede güçlü bir iş birliği ve taahhüdü yansıtıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu