YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2008

Fok "Badem" Gökova'ya Döndü

  • Aydın'ın Didim sahilinde yaralı olarak bulunduktan sonra tedaviye alınan ve 9 ay önce önce Gökova'dan denize bırakılan yavru fok balığı ''Badem'' denize ilk bırakıldığı sahillere döndü.
        

    25.02.2008 CNN Türk

    Gökova sahillerinde avlanan balıkçıların peşine takılarak 1 hafta önce Akyaka beldesine kadar gelen Badem'e vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
     
    Yavru fok balığını yakından görmek isteyen ve büyük çoğunluğunu ailelerin oluşturduğu kalabalık grup sahilde yoğunluğa neden oldu.
     
    Denize yiyecek atan vatandaşların ilgisinden rahatsız olmayan fok yavrusu, 1 haftadır Akyaka sahilinde bulunuyor.
     
    Balıkçılar ve sahildeki restoranların sahipleri, yavru fok balığının saatlerce sahilde kaldığını belirterek, "Günde en az 10 saat sahilde uyuyor ve geceleri denize girerek yakaladığı balıklarla karnını doyuruyor" dedi.
     
    Yavru fok "Badem"i yakından izleyen çevreciler ise vatandaşlardan yavru foku rahat bırakmalarını isteyerek, "Vatandaşlar fok balığına yiyecek atmasınlar ve uzaktan seyretsinler. Verilen yiyecekler balığın doğal dengesini bozabilir ve hastalanmasına neden olabilir. Badem, rahat bırakılırsa burada kalır. Rahatsız edilirse gider. Balığın Gökova sahillerine geri dönmesinin nedeni sahillerinin çok temiz olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.
     
    Aydın'ın Didim ilçesinde yaralı bulunan ve Foça'daki rehabilitasyon merkezinde 5 ay tedavi edilen Akdeniz foku, 9 ay önce Gökova Körfezi'nde denize bırakılmıştı.
     
    Yavru fok balığı, denize bırakıldıktan kısa bir süre sonra Datça ve Marmaris'te görülmüştü

    http://www.cnnturk.com/YASAM/haber_detay.asp?PID=223&HID=1&haberID=431629
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu