YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2008

Son Yağışlar Türkiye'nin Kuraklık Haritasını Etkiledi

  • Ülke genelinde birçok yerdeki barajlar ve göletlerdeki su seviyelerinin arttığı görülürken, baharda karların erimesiyle mevcut su seviyelerinin yükselmesi bekleniyor.    

    27.12.2008 Birgün

    Ülke genelinde birçok yerdeki barajlar ve göletlerdeki su seviyelerinin arttığı görülürken, baharda karların erimesiyle mevcut su seviyelerinin daha da yükselmesi bekleniyor. Antalya ve Gaziantep'te, son yağışlardan sonra barajlarda doluluk oranının arttığı ve tarım sektöründe kuraklık beklentisi olmadığı bildirilirken, Çanakkale ve İzmir'in yeterli yağışı almadığı, Çukurova barajlarının bazılarında da doluluk oranlarının yeterli seviyeye ulaşmadığı vurgulanıyor. Güney Marmara'da Bursa, Balıkesir ve Yalova'da, yaz aylarında su sıkıntısı beklenmiyor. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, geçen yıl aynı dönemde yüzde 14 olan Doğancı Barajı'nın doluluk oranının, bu yıl yüzde 28'ler seviyesinde olduğunu belirtti.

    Kar yağışının kentin su ihtiyacı için önemine işaret eden Çetinavcı, "Bursa'nın, Doğancı Barajı ve geçtiğimiz aylarda açılan 70 kuyu ile su tutulmaya başlanan DSİ bünyesindeki Nilüfer Barajı sayesinde su problemi olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

    http://www.birgun.net/bolum-56-haber-59782.html#haber_basi
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu