YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Şubat 2008

Karbon Salımları Araştırması Kitap Olarak Basıldı

  • Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yıldız Arıkan’ın gerçekleştirdiği çalışmanın raporu kitap olarak basıldı.     

    Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yıldız Arıkan’ın gerçekleştirdiği çalışmanın raporu kitap olarak basıldı. Rapor küresel iklim değişiminin temel nedeni olarak bilinen CO2 salımlarına Türkiye’nin katkısı AB ülkeleriyle karşılaştırmalı bir şekilde veriliyor. İstanbul’da yaşayan üç ayrı tüketici profilinin yaşamlarındaki verilerden yola çıkan araştırma ayrıca, Türkiye’de salımların sektörel ve coğrafî dağılımları, ulusal salımlara bireysel katkılarımızın bileşenleri ve görece büyüklükleri, iklim değişikliğini önlemede bireysel olarak yapabileceklerimiz ile bunların yaratacağı etkilerin ne kadar önemli olduğu gibi başlıklara dikkat çekiliyor.

    Açık Toplum Enstitisü tarafından yayınlanan rapor ücretsiz olarak edinilibiliniyor. Ayrıca rapor pdf olarak http://osiaf.org.tr/images/basin/pdf/OSI_CO2_Salimlari_Raporu.pdf adresinden indirilebiliyor.

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu