YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Mart 2008

Sinop'ta Nükleer Karşıtı Eylem

  • Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) üyeleri, düzenledikleri eylemle nükleer santral kurulması kararını protesto etti.    

    01.03.2008 Kenthaber

    Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) üyeleri, düzenledikleri eylemle nükleer santral kurulması kararını protesto etti.

    Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde konuşan SİNYAD Yönetim Kurulu Başkanı Selman Başaksoy, Türkiye'de nükleer santral kurma kararının adeta 'intihar kararı' olduğunu iddia etti.

    Başaksoy, "Ülkemizin içinde bulunduğu konumda nükleer santrallere asla ihtiyacı olmadığını, verilen sözlerin nedeni olarak görünenin emperyalist kapitalist sistemce küreselleşme politikaları sonucu oluşturulan hegemonyaya biat ve bir tür Katolik evliliği olduğunu söyleyebiliriz. Ortalama gücü bin megavat olan bir nükleer santral, yılda yaklaşık 27 ton yüksek düzeyli, 250 ton orta düzeyli, 450 ton düşük düzeyli atık üretir. Bu atıklar ve tükenmiş yakıt çubukları, 30-40 yıl reaktörün içindeki ya da yanındaki havuzlarda bekletilerek radyasyon düzeyinin düşmesi beklenir" dedi.

    Sinop'a kurulması planlanan nükleer santral ve nükleer teknoloji merkezi ile Sinop'un bir nükleer ada haline getirileceğini ileri süren Selman Başaksoy, buna asla izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Mart/01/Haber_343762.aspx
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu