YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2008

yeşilİZ dergisinin sekizinci sayısı çıktı!

  • yeşilİZ'in bu sayısının teması "Tekerlekler doğa için dönsün: Bisiklet"
        

    05.03.2008

    TEMA Vakfı tarafından 38 sivil toplum kuruluşuyla birlikte hazırlanan yeşilİZ dergisi, sekizinci sayısının dosyasında doğa dostu ulaşım aracı bisikleti konu aldı. yeşilİZ bisiklet dosyasında yerel yönetimlerin dünyada ve Türkiye’de bisiklete yaklaşımını, şehir içinde bisikletli ulaşımın önündeki engelleri, bu konudaki önerileri, bisikletin çevreye, topluma, bireye, sağlığa ve ekonomiye olumlu katkılarını araştırdı.

    Dünya metropollerinde nüfusla birlikte motorlu araç sayısı her geçen gün artıyor. Hava kirleniyor, gürültü çoğalıyor, trafik kilitleniyor, küresel iklim değişikliği hızlanıyor, petrol bağımlığı ve trafikte kaybedilen zaman ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. Yapılan araştırmalar özellikle büyük kentlerde hareketsizliğe ve strese bağlı kalp, obezite, hipertansiyon ve depresyon türü sağlık sorunlarının da ciddi bir artış eğiliminde olduğunu gösteriyor. Hollanda, Danimarka ve Almanya gibi ülkeler yaşanan tüm bu sorunlara yönelik bir çözüm olarak kalbi hâlâ temiz bisiklet için yollar, parklar, projeler, eğitimler yapıyor ve daha da yaygınlaşması yolunda ciddi adımlar atıyorlar. Bu adımlar neler? Türkiye ne durumda, ne yapmalı? Bisikletin çevreye, topluma, bireye, ekonomiye, sağlığa yararları neler, şehir içinde bisiklet kullanımı için neler öneriliyor? yeşilİZ sekizinci sayısının dosya konusunda bu soruların yanıtlarını arıyor.

    “Biriniz yoksa eksiğiz, sizinle yeşilİZ” sloganıyla bir yıl önce yola çıkan, TEMA Vakfı tarafından 38 sivil toplum kuruluşuyla birlikte hazırlanan yeşilİZ dergisinin sekizinci sayısı tüm dergi ve gazete bayilerinde ve www.yesiliz.net adresinde satışa sunuluyor. Dergiye dijital abonelik de www.emecmua.com adresinde yapılabiliyor. “Paylaşın herkes okusun” diyenler ise www.devredergi.com adresinde derginin son sayısıyla birlikte dört adet farklı dergiden oluşan yeşilİZ paketini bulabilecek.
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu