YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2008

Üç Asırlık Ağaç İçin 1 Milyon Dolar Masraf

  • Radikal Çevre Raporu 
        

    04.03.2008 Radikal

    Bolu'daki otel inşaatında 309 yıllık meşe ağacı için 1 milyon dolarlık proje değişikliğine gidildi. Otel yönetiminin açıklamasına göre başta bir blok halinde olması tasarlanan otel, iki bloka çıkarıldı. Yüzme havuzunun yeri değiştirildi, asansör ve merdiven sayısı artırıldı. Hiçbir turizm tesisinin ormanlar kadar değerli olmadığını söyleyen Gazelle Resort SPA Otel Genel Müdürü Halit Ergül, "Kartalkaya'daki tesislerin çevre düzenlemesinde de hiçbir doğal güzelliğe zarar vermedik" dedi. (dha)

    GAP Bölgesi Balık Tutmayı Öğrenmeli!

    GAP bölgesinde sıra balıkçılığa geldi. Gaziantep Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, bölgede halen balık üreticiliği ve avcılığı yapılabilecek.

    2 bin 235 kilometre akarsu, 6 bin 481 hektar doğal ve 76 bin 692 hektar baraj gölü bulunduğunu belirten Çiçek, potansiyelin değerlendirilmediğini söyledi. Çiçek bölgede hayvansal protein tüketininin Türkiye ortalamasından az olduğunu vurguladı. (aa)

    'Kyoto İçin Çalışıyoruz'

    Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü sonrası döneme yönelik çalışmalarda aktif rol almadığı eleştirilerine katılmadığını belirterek "İklim değişikliği ile ilgili uluslararası toplantılara katılıyor, görüşlerimizi anlatıyoruz. Türkiye'yi Kyoto'yu imzalama aşamasına getirecek çalışmaları sürdürüyoruz.Ancak bazı şartlarımız var. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz" diye konuştu. (aa)

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=249186
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu