YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mart 2008

Büyük Elçilikler Önünde Hasankeyf Eylemi

  • Ilısu barajının gerçekleşmesi halinde Hasankeyf'in sular altında kalacak olmasını protesto eden Hasankeyfliler, Almanya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.
        

    05.03.2008 Bianet

    Hasankeyfi Yaşatma Girişimi Ilısu Barajına kerdi veren ülklereden biri olan Almanya Büyükelçiliği önünde yapıtıkları eylemde barajı istemediklerini söylediler. 

    Dün sabah (3 Mart) Almanya Büyükelçiliği önünde toplanan Hasankeyfi Yaşatma Girişimi üyeleri,  "Hasankeyf'e dokunma tarih katili olma" şeklinde slogan attı.

    Grup açıklamada, topu topu 60 yıllık ömrü olan bir baraj için 10 bin yıllık tarihin sular altında bırakılmak istendiği öne sürülerek, "Daha 15-20 yıl önceki zorunlu göçlerin yaraları sarılmadan bizi de göç ettirecekler" denildi. Gruba destek veren DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da, binlerce yıllık mirası sular altında bırakmanın insanlık suçu olduğunu söyleyerek, tarihi yok etmeden enerjinin imkanlarından yararlanılmasını istedi.

    Yapılan açıklamanın ardından grup, dilekçelerini Almanya Büyükelçiliği'ne verdi. Hasankeyfi Yaşatma Girişimi baraja kredi verecek diğer ülkelerin, İsviçre ve Avusturya Büyükelçiliklerinin önünde de bir dizi eylem gerçekleştirecek.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/105349/buyuk-elcilikler-onunde-hasankeyf-eylemi
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu