YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mart 2008

İngiliz Gazetesi Poşete Savaş Açtı

  • İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi, ülkede bir yılda 13 milyar adedi kullanılan alışveriş poşetine, doğada yol açtığı büyük tahribat nedeniyle savaş açtı.
        

    05.03.2008 NTVMSNBC

    LONDRA - Daily Mail gazetesi, bir İngiliz ailesinin yılda ortalama 800 adet naylon torba kullandığına, bu torbaların sadece ortalama 20 dakika sonra çöpe atıldığına dikkati çekerek, okurlarını, “Sizin ortalama 20 dakika kullandıktan sonra attığınız bu torbaların doğadan temizlenmesi ise bin yıllık bir zaman gerektiriyor” diye uyardı.

    Ölü deniz kaplumbağalarının midesinde bu alışveriş torbalarına rastlandığını hatırlatan gazete, pek çok nesli tükenmekte olan hayvanın yiyecek sandığı bu torbalar yüzünden öldüğüne işaret etti.

    Gazetenin sayfalarca yer tutan kampanyayla ilgili haberlerinde, hayvan ölülerini gösteren fotoğraflara geniş yer ayrıldı.

    Her bir okuruna “çok amaçlı kullanılan bedava birer torba dağıtacağını” bildiren gazete, ayrıca okul duvarlarında kullanılmak üzere hazırlanan birer bilgilendirici poster de dağıtacağını açıkladı.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/437257.asp
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu